Text Size

De badkamers en de toiletten

De eerste en grootste badkamer grenst aan de aangepaste slaapkamer en is toegankelijk voor rolstoelen en heeft een inloopdouche / inrijdouche. In de douche is een opklapbaar douchezitje aan de muur bevestigd evenals een beugel. Met de eenhendelmengkraan, de douchekop aan een flexibele slang en afzetbakjes binnen handbereik kan iedere gehandicapte zelfstandig douchen. De wastafel is onderrijdbaar met de rolstoel, heeft veel afzetruimte en grote spiegel. Naast het toilet kan een rolstoel opgesteld worden voor een rechtshandige transfer. Opklapbare beugels zijn ter ondersteuning aan beide zijden van het toilet bevestigd. Het toilet is 40cm hoog maar kan met een toiletverhoger verhoogd worden tot 50cm.

De tweede badkamer (foto rechtsonder) is geschikt voor valide mensen met een lichamelijke beperking. Een opklapbare douchestoel en verplaatsbare beugels kunnen in deze badkamer geplaatst worden.

Badlakens, handdoeken, washandjes en badmatten liggen in kastjes tegenover de ingang van de badkamer en zijn ruim voorradig. De huishoudelijke hulp neemt het linnengoed mee om te wassen.