Text Size

Vardagsrum + kök

Vardagsrum
Ifrån terassen tar man sig utan nivåskillnader direkt in i vardagsrummet. Golvet är belagt med klinkers anpassat för handikappade.

I vardagsrummet finns en bekväm soffa för 6 personer, där man kan sitt och titta på tv, läsa en god bok eller relaxa. För att spela CD skivor med din favoritmusik använder du stereon med DVD. Självklart kan du köpa filmer (DVD-skivor) billigt på marknaden eller i affärerna belägna en bit ifrån villan.
Ett trevligt soffbord fulländar soffhörnan och ändå finns det tillräckligt med utrymme kvar för en rullstol.

 

Vardagsrummet och köket har en öppen planlösning med plats för matbord. Gardiner som ger skugga och myggnät för fönstren som håller insekter borta.

TV och CD/DVD spelare
 
I vardagsrummet finns en LCD-TV, placerad framför soffan. Kabel Tv:n ger dig möjlighet att se olika Tv kanaler på engelska, så du behöver inte missa några nyheter.
Här finns också internet uppkoppling med hög hastighet. Du behöver bara ta med dig din egen dator och du kan fortfarande hålla kontakten med familjen och arbetet.

Matplatsen

Matplatsen har ett stort trevligt matbord med plats för 6 personer, höjden på bordet är också anpassat för rullstolsbunda. Runt bordet finns det gott om utrymme för rullstolen. Om temperaturen ökar finns det ventilation. Gardiner skyddar mot solskenet och ger insynsskydd under måltiden om så önskas. 

Köket
 
Det är mycket billigt att äta ute på restauranger i Thailand jämfört med Europa, därför är köket inte så viktigt som hemma. Men ifall du vill laga din egen mat, kanske Thaimat i köket, så finns det gott om utrustning du kan tänkas behöva. En stor kyl med frys, spis med ringar (en avpassad för wook), fläkt, diskbänk, blandare med kallt och varmt vatten, riskokare, kaffebryggare, vattenkokare och en juicepress.

All utrustning som behövs för att laga din egen mat finns med porslin, glas och bestick. för 6 personer.

Om du inte vill ta hand om disken efteråt, kan hemhjälpen hjälpa till med det.

Utgången till baksidan når du genom köket, där hushållerskans lägenhet, liksom tvättmaskinen finns. Hemhjälpen ordnar med tvätten och kan även laga frukosten om så önskas.

Med denna utrustning och service kan alla, även handikappade ha en trevlig semester.